οργανωμενα μακρινα ταξιδια

Οργανωμένα μακρινά ταξίδια

βελιγραδι Singapore Bali Villas Collection

Μεξικό - Ριβιέρα Μάγια

10 ημέρες
Από €1,290
δείτε λεπτομέρειες >>

ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΙΝΔΙΑΣ - ΓΑΓΓΗΣ - ΚΑΖΟΥΡΑΧΟ

11 ημέρες
Από €990
δείτε λεπτομέρειες >>

Κλασική Κίνα

10 ημέρες
Από €1,199
δείτε λεπτομέρειες >>

Uma by Como

Baros Seoul

ΠΕΚΙΝΟ - ΧΑΝΤΣΟΟΥ - ΣΑΝΓΚΑΗ - ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

11 ημέρες
Από 1.580 €
δείτε λεπτομέρειες >>

ΠΕΚΙΝΟ - ΧΙΑΝ (ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ) - ΣΑΝΓΚΑΗ - ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

11 ημέρες
Από 1.890 €
δείτε λεπτομέρειες >>

ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΥΛΑΝΔΗ

11 ημέρες
Από 1.190 €
δείτε λεπτομέρειες >>

Tanzania Bali Special Offer Peru

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΚΑΤΣΑΝΑΜΠΟΥΡΙ (Γέφυρα Κβάι) - ΠΑΤΑΓΙΑ

11 ημέρες
Από €1.090
δείτε λεπτομέρειες >>

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ–ΜΠΑΛΙ

11 ημέρες
Από €1.490
δείτε λεπτομέρειες >>

ΣΑΦΑΡΙ – ΚΕΝΥΑ

9 ημέρες
Από €2.150
δείτε λεπτομέρειες >>

Magic Mexico

Sri Lanka  

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ

9 ημερές
Από €1.990
δείτε λεπτομέρειες >>

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ

10 ημέρες
Από €1.390
δείτε λεπτομέρειες >>

 

Μεξικό - Ριβιέρα Μάγια

Διάρκεια:  10 ημέρες

για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

1η μέρα – Αθήνα – Πόλη του Μεξικού
Πτήση για την ομώνυμη πόλη του Μεξικο. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα – Πόλη του Μεξικού -  Ξενάγηση
Ξενάγηση πόλης, με επίσκεψη του Καθεδρικού ναού, τη πλατεία Συντάγματος, το «Ναό του Δημάρχου», το ανάκτορο των καλών τεχνών, το προεδρικό Mέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα, τα απομεινάρια του ναού Tεοκάλι των Aζτέκων και το εντυπωσιακό ανθρωπολογικό μουσείο, όπου φιλοξενούνται οι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. (κλειστό τις Δευτέρες) Ακολουθεί μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διαν/ση.

3η μέρα – Πόλη του Μεξικού – Πυραμίδες Τεοτιχουακάν
Πρωινή μεταφορά στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν-που υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιουακάνος και τόπος προσκυνήματος για τους Aζτέκους. Θα γνωρίσετε τη λεωφόρο των Nεκρών, που διασχίζει το κέντρο της πόλης και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του ‘Hλιου, την μεγαλύτερη κατασκευή στην Προκολομβιανή Aμερική και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στη πόλη του Μεξικού για δείπνο και διαν/ση.

4η μέρα – Μεξικό – Μεριδα (ξενάγηση πόλης)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για Μεριδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί απογευματινή ξενάγηση της αποικιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διαν/ση

5η μέρα – Μεριδα – Καμπάχ – Ουσμάλ – Μεριδα
Πρωινή εκδρομή στην ερειπωμένη πόλη Καμπάχ και τις αρχαιότητες του γειτονικού ιστορικού Ουσμάλ (Uxmal), με την Πυραμίδα των Μάγια, να κερδίζει τις εντυπώσεις σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας στη Μεριδα για δείπνο και διανυκτέρευση

6η μέρα – Μεριδα – Τσίτσεν Ιτζά – Τουλούν – Ριβιέρα Μάγια
Πρωινή μεταφορά και εκδρομή στην περιοχή Τσιτσέν Ιτζά....Μία εξαιρετική αρχαιολογική περιοχή με τη πυραμίδα των Μάγιας να αποτελεί το τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής-κατασκευής και μαθηματικών. Η περιοχή συμπληρώνεται με το στάδιο παραδοσιακού ποδοσφαίρου, το μνημείο των στρατιωτών, το αστεροσκοπείο, και τη σενότε. Η οχυρωμένη πόλη Τουλούμ ή Σάμα...δηλαδή η Αυγή για τους Μάγιας, υπήρξε μία πόλη κόμβος, αφού βοηθούσε στο εμπόριο λόγω της στρατηγικής του θέσης, βοηθώντας στη μεταφορά εμπορευμάτων στη μεγάλη πόλη Κόμπα. Σημαντικό ότι δεν γνώρισε την υποτέλεια των Ισπανών κατακτητών ! Η θέση του στη Μεξικάνικη Καραϊβική είναι μοναδική - και η επίσκεψη απαραίτητη! Ακολουθεί μεταφορά στη περιοχή κοντά στο Κανκούν – Πλάγια Ντελ Κάρμεν, σε ξενοδοχείο με All Inclusive παροχές Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη 5η λεωφόρο της Playa Del Carmen, γεμάτη από μικρομάγαζα και σημεία διασκέδασης.

7η μέρα – Ριβιέρα Μάγια – Πάρκο Εσκαρέτ
Πρωινή επίσκεψη στο διασημότερο πάρκο του Μεξικού, βουτηγμένο σε μία ζούγκλα και με το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχεί. Κολυμπήστε ομαδικά σε σπηλιές και ποτάμια νερού (σενότε), εξερευνήστε το θαλάσσιο κόσμο της περιοχής, κολυμπήστε με δελφίνια, φωτογραφηθείτε με φλαμίνγκο και πολύχρωμους παπαγάλους, μάθετε από κοντά για τη ζωή των τροπικών πτηνών της ζούγκλας, των πεταλούδων & των τζάγκουαρ (Ιαγουάροι). Επιλέξτε το εστιατόριο και το είδος διατροφής που επιθυμείτε και ξεκουραστείτε παίρνοντας το γεύμα σας (μέσα στη τιμή) Και τέλος παρακολουθείστε μία δίωρη φαντασμαγορική παράσταση από 300 και πάνω μουσικούς και ακροβάτες που δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για να σας ταξιδέψουν στην ιστορία της χώρας τους.

8η μέρα – Ριβιέρα Μάγια
Ημέρα ελεύθερη στο ξενοδοχείο σας, για ξεκούραση, θαλάσσιες δραστηριότητες και All Inclusive υπηρεσίες.

9η μέρα – Ριβιέρα Μάγια – Πτήση επιστροφής
Ημέρα ελεύθερη στο ξενοδοχείο σας, μέχρι τη μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κανκούν. Πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

10η μέρα – άφιξη στην Αθήνα

Από €1.290 - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΙΝΔΙΑΣ - ΓΑΓΓΗΣ - ΚΑΖΟΥΡΑΧΟ

Διάρκεια:  11 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

1η μέρα  - Αθήνα – Δελχί
Αναχώρηση για την Κεντρική Ασία με στόχο να σας γνωρίσουμε την Ινδία, μία από τις πιο μυστηριώδης χώρες του πλανήτη. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα – Δελχί –Τζαϊπούρ (28χλμ)
Άφιξη στην Ινδία, την χώρα της φαντασίας και της προσδοκίας. Προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο του Δελχί, από όπου με πούλμαν συνεχίζουμε για να χορτάσουμε τις αισθήσεις σας, με εικόνες απίστευτες. Πέντε περίπου ώρες, θα διαρκέσει αυτός ο καταιγισμός εικόνων, που έχουμε προγραμματίσει να σας δείξουμε. Άφιξη στη Τζαϊπούρ και αμέσως θα διαπιστώσετε, γιατί η πόλη είναι μία από τις καλλονές της χώρας, βραβευμένη με κτίρια και παλάτια, σε τέτοιες αποχρώσεις που δίνουν στην Τζαϊπούρ, τα ευχάριστα χρώματα του δειλινού. Βγείτε στους δρόμους, υπαίθριοι πωλητές λουλουδιών, άντρες και γυναίκες, δίνουν μια εικόνα ανάλαφρη και ευωδιαστή στην πόλη.

3η μέρα – Τζαϊπούρ – Αμπέρ στην Κεχριμπαρένια Πολιτεία – Τζαϊπούρ
Με τη πρωινή ξενάγηση θα γνωρίσετε την ερειπωμένη πόλη Αμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Μίνα, όπου θα σας μεταφέρουμε στην πλάτη ελέφαντα για να μάθετε και εσείς, γιατί την λένε Κεχριμπάρι και την προτίμησε ο Τζάϊ Σίντν για κατοικία του. Θα επισκεφθείτε το ναό Κάλι, το Παλάτι των κατόπτρων και τα ιδιαίτερα δωμάτια του Μαχαραγιά. Μ ετην επιστροφή σας στη Τζαϊπούρ, ο συνοδός σας θα σας αποκαλύψει το Παλάτι των ανέμων, το αστεροσκοπείο Jantar Manter, κοντά στο City Palace, με ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων και το Κυβερνείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας τριγυρίστε στα μαγαζιά.

4η μέρα – Τζαϊπούρ – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα (248χλμ)
Η σημερινή σας εκδρομή έχει ως πρώτη στάση την ακατοίκητη πια πόλη Φατεχπούρ Σικρί (πόλη της Νίκης), χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ τον Μεγάλο και γνωστή για το μαρμάρινο Ναό με τον μουσουλμάνο Άγιο Shaik Salim Chisti, θαμμένο κάτω από σκέπη με μαργαριτάρια. Συνεχίζετε για την Άγκρα, πατρίδα του Ταζ Μαχάλ, παλιά πρωτεύουσα των Βασιλείων των Μουγκάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής.

5η μέρα – Άγκρα – Ταζ Μαχ’αλ – περιήγηση – Κόκκινο φρούριο
Τα ΜΠΚ της UNESCO, Ταζ Μαχάλ και Κόκκινο Φρούριο, έχουν διαχρονική αξία. Πρώτη επίσκεψη το πολύ-φωτογραφημένο μαρμάρινο μαυσωλείο Ισλαμικής αρχιτεκτονικής Tαζ Mαχάλ, χτισμένο από το σουλτάνο Σαχ Τζαχάν για την πιο αγαπημένη από τις γυναίκες του. Ακολουθεί το Κόκκινο φρούριο, με τα ογκώδη κτίσματα της οικίας των Μουγκάλ. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

6η μέρα – Άγκρα – Τζανσί – Όρτσα – Καζουράχο (190χλμ, 4.30ώρες)
Πρωινή μετάβαση με τρένο «Shatabdi» για το Tζανσί, με το επιβλητικό φρούριο. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Όρτσα, όπου θα επισκεφθείτε το επιβλητικό ομώνυμο φρούριο με τις όμορφες τοιχογραφίες και αργότερα θα έλθουμε στο Kαζουράχο με τους αμέτρητους ναούς και τα ερωτικά τους λιθόγλυπτα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την πιο τέλεια έκφραση της μεσαιωνικής τέχνης της Iνδίας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

7η μέρα – Καζουράχο, περίηγηση πόλης – Βαρανάσι (η ιερότερη πόλη της Ινδίας)
Την ερωτική ένωση θείου και ανθρώπινου, θα μας αποκαλύψει η πρωινή περιήγηση που ακολουθεί, στους 22 παράξενους ινδουϊστικούς ναούς του Kαζουράχο. Oι περισσότεροι ναοί είναι αφιερωμένοι στο Bισνού και στο Σίβα. Ακολουθεί πτήση για το Βαρανάσι ,την πόλη που αγκαλιάζει περισσότερο από όλες τις άλλες, τη μυστηριακή ψυχή της Ινδίας, γεμάτη ενέργεια, ζωή, ναούς, γκατς, χρώματα και αρώματα και με σήμα κατατεθέν το ποταμό Γάγγη, ή αλλιώς «το ποτάμι της ζωής» Πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο μας ζούμε ένα απίθανο κολάζ του σημερινού βίου της. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, θα ακολουθήσει μια απογευματινή βόλτα με τα παραδοσιακά αμαξίδια και ευχάριστο τέλος με την παρακολούθηση των γιορτών Aarti στα γκατς του ποταμού Γάγγη.

8η μέρα – Βαρανάσι – Εξαγνισμός στο ποτάμι του Γάγγη – σαρνάθ
Η Γάγγα είναι η «Θεά του εξαγνισμού», όπου οι πιστοί αναζητούν την λύτρωσή τους. Ξεκινάτε με μία πρωινή βαρκάδα στο διάσημο ποταμό και στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τη βουδιστική πόλη Σαρνάθ, όπου εδώ και 2500 χρόνια, πρωτοδίδαξε τον κόσμο ο Βούδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση

9η μέρα – Βαρανάσι – Δελχί
Ακολουθεί πρωινή πτήση για Δελχί και χρόνος ελεύθερος για να το ανακαλύψετε ή να χαθείτε στις πολύχρωμες αγορές του.

10η μέρα – Δελχί – Ολοήμερη περιήγηση
Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλιό Δελχί ο σημερινός, για να δείτε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του παλιού με τα μαρμάρινα παλάτια, τζαμιά και παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων απο ιστορίες Mαχαραγιάδων. Θα περιηγηθείτε στο απέριττο μνημείο του Γκάντι, στο Kόκκινο Φρούριο, στο Γισμά Mαχίντ, το μεγαλύτερο τέμενος στην Iνδία, στον ιστορικό δρόμο Tσάντι Σοκ, στο ναό Λάμι Nαράι και στο επιβλητικό Προεδρικό Mέγαρο. Ακολουθεί το παλαιότερο αριστούργημα της Ινδικο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής, το Qutub Minar, (ως ο ψηλότερος μονολιθικός πύργος στη γη), με ύψος 72μ και με τμήματα από Ζαϊνιστικούς και Ινδουϊστικούς Ναούς, κατάφερε να γίνει ένα μείγμα διαφόρων αρχιτεκτονικών παραδόσεων της Αρχαίας Ινδίας και του Ισλαμικού Ιράν.

11η μέρα – Δελχί – πτήση επιστροφής
Πρωινή πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Από €990 - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

Κλασική Κίνα

Διάρκεια:  10 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

1η μέρα – Αθήνα – πτήση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Σαγκάη. Ολονύχτια πτήση.

2η μέρα – Σαγκάη
Άφιξη στην Σαγκάη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

3η μέρα – Σαγκάη – Περιήγηση Πόλης
Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην τεράστια αυτή πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα Λούνγκ Χουά, την περιοχή Μπαντ, το μουσείο, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Αργότερα επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου , για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

4η μέρα – Σαγκάη – Σουτσόου – Σαγκάη
Πρωινή οδική αναχώρηση για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η “Βενετία της Ανατολής” όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του “Μαέστρου των διχτυών”, τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στην βαρκάδα μας που ακολουθεί θα απολαύσουμε τη θέα των καναλιών με τις σειρές των λευκών παλιών σπιτιών, ενώ στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφήσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της Λευκής Τίγρης που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Επιστροφή στην Σαγκάη. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

5η μέρα – Σαγκάη – Σιτάνγκ – Χανγητσόου
Το πρωί θα συνεχίσουμε με το βουδιστικό μοναστήρι με το άγαλμα του βούδα και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Θα περπατήσουμε στο μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης - και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Αργότερα αναχωρούμε για το Χανγκτσόου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

6η μέρα – Χανγκτσόου – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Σιχού – Πεκίνο
Η πρωινή μας βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Δυτική λίμνη με τις κατάφυτες όχθες και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

7η μέρα – Πεκίνο – Σινικό Τείχος – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στο Σινικό Τείχος, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. και αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο.

8η μέρα – Πεκίνο – Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Τιεν Αν Μεν Μογγολικοί Χοροί
Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται και το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμεί 980 κτίρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Tο βράδυ θα έχουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς μογγολικούς χορούς.

9η μέρα – Πεκίνο – Θερινά Ανάκτορα – ναός του Ουρανού
Σήμερα θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Άφιξη και «Μακρύς Περίπατος» στον σκεπαστό διάδρομο 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Αφήνουμε το Καλοκαιρινό Παλάτι και συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ και το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο οπού πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ολονύχτια πτήση.

10η μέρα – επιστροφή στην Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα

από €1.120 - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΠΕΚΙΝΟ

ΠΕΚΙΝΟ – ΧΑΝΤΣΟΟΥ – ΣΑΝΓΚΑΗ – ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ  11 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας .Μια πρώτη γνωριμία της παράδοσης αλλά και της σύγχρονης εικόνας  της χώρας που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της  ιστορίας για την συμβολή της στον πολιτισμό και την τεράστια επιρροή της στις παγκόσμιες εξελίξεις.  

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο

Ημέρα 2η  Πεκίνο - Άφιξη
Άφιξη στο εμβληματικό Πεκίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε το υπόλοιπο της ημέρας με μια πρώτη γνωριμία της ιστορικής και ζωντανής πρωτεύουσας της Κίνας.

Ημέρα 3η  Πεκίνο – Επίσκεψη πόλης
Γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό
Η πρώτη γνωριμία με την πόλη αρχίζει στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου την μεγαλύτερη και διασημότερη πλατεία του κόσμου, όπου σημαντικά ιστορικά γεγονότα έλαβαν χώρα στο παρελθόν.
Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο ,σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου οι 24 αυτοκράτορες της δυναστείας Ming και Qing κυβέρνησαν για σχεδόν 500 χρόνια (1420-1911). Ζήστε την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων, τις αυλές των λαμπρών τελετών και ιδιωτικούς χώρους του παλατιού.
Γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Ουρανού , όπου οι αρχαίοι Κινέζοι αυτοκράτορες έκαναν θυσίες στον ουρανό και προσεύχονταν για έχουν μια καλή συγκομιδή.

Ημέρα 4η   Πεκίνο -  Σινικό τοίχος
Σήμερα θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο ιστορικό μνημείο της Κίνας, το  Σινικό τοίχος (UNESCO) και θα θαυμάσουμε την πιο θεαματική κατασκευή που δημιουργήθηκε ποτέ από τον άνθρωπο και τη μόνη ορατή από το διάστημα.
Μετά το γεύμα, θα επισκεφθούμε το Ναό Λάμα. Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία πρίγκιπα το 1694 και αργότερα μετατράπηκε σε  βασιλικό παλάτι θέρετρο. Ο ναός τελικά έγινε Θιβετιανός βουδιστικός ναός , όπως είναι σήμερα γνωστός και φιλοξενεί το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο με ξύλινα σανδάλια.

Ημέρα 5η    Πεκίνο - Χαντσόου (με τρένο Bullet train)
Μετά το πρόγευμα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε το διάσημο αυτοκρατορικό θερινό παλάτι (UNESCO), με τον μεγαλύτερο αυτοκρατορικό κήπο του κόσμου.
 Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο με προορισμό το Χαντσόου  (περίπου 5,5 ώρες) το οποίο είναι γνωστό ως «Ο παράδεισος επι της γής>>. Με πολλά ιστορικά μνημεία και την εκπληκτική φύση, η πόλη θεωρείται μια από τις πιο όμορφες  στην Κίνα.
Άφιξή και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η    Χαντσόου
 Η σημερινή εκδρομή θα μας μεταφέρει στην Δυτική λίμνη, η οποία έχει γίνει πηγή έμπνευσης για ζωγράφους και ποιητές με τη μοναδική θέα και το μαγευτικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε το Fish at Flower Harbor και Tree Pools mirroring the moon, δύο από τα διάσημα γραφικά σημεία του Χαντσόου.
Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς τον ναό Lingyin, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό στη νότια Κίνα, για να καταλήξουμε στον ιστορικό δρόμο Qinghefang. Σε αυτήν την αρχαία οδό, θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή της πόλης και των ανθρώπων. Υπάρχουν περισσότερα από 100 καταστήματα που εμπορεύονται τσάι, κινέζικα φάρμακα, μετάξι, τρόφιμα, τιμαλφή, πίνακες ζωγραφικής και συλλογές έργων τέχνης.

Ημέρα 7η   Χαντσόου - Σαγκάη (με τραίνο)
 Η ημέρα θα ξεκινήσει με μια περιήγηση στη φυτεία τσαγιού Dragon Well Tea Plantation ένα από τα σημαντικότερα σημεία της περιοχής. Στην αρχαία Κίνα, τα πρώτα φύλλα τσαγιού από τη νέα συγκομιδή φυλάσσονταν αποκλειστικά για τον αυτοκράτορα και μεταφέρονταν σ ' αυτόν μέσω του Grand Canal .
 Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παγόδα που αποκαλείται <<Έξι αρμονίες>>, ένα αριστούργημα της αρχαίας κινεζικής αρχιτεκτονικής, όπου από την κορυφή της προσφέρεται πανοραμική θέα του ποταμού Qiantang.

Στη συνέχεια μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό για να μεταφερθούμε με το Bullet Train στην Σανγκάη (περίπου 2 ώρες), την πιο ζωντανή πόλη στην Κίνα.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 8η    Σαγκάη – Επίσκεψη πόλης

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγηση στην Σανγκάη με τον Κήπο Yu (UNESCO). Λόγω του έξυπνου σχεδιασμού του από τις δυναστείες, Ming και Qing αποτελεί ένα πραγματικό μουσείο της κινεζικής αρχαίας αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσουμε γύρω από το κέντρο της παλιάς πόλης με το λαβύρινθο των πεζοδρόμων, τις λίμνες, τα κιόσκια και πέτρινα γεφύρια.
Θα κατευθυνθούμε προς το ναό του Βούδα από νεφρίτη που έγινε διάσημος λόγω των δύο πολύτιμων αγαλμάτων του Βούδα από νεφρίτη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Σαγκάης, με τη συλλογή των 120.000 αντικειμένων αρχαίων Κινέζικων θησαυρών.
Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή σύμβολο της Σανγκάης την πολύβουη Bund, στις όχθες του ποταμού Huangpu με τη μεγάλη ποικιλία αρχιτεκτονικών κατασκευών από Μπαρόκ, αναγεννησιακή, κλασική, νέο αποικιακή και ρομαντική ,μέχρι σύγχρονους ουρανοξύστες και ιστορικά κτήρια.

Ημέρα 9η  Σαγκάη-Σουτσόου-Zhouzhuang-Σαγκάη
 Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο και μετά από μία διαδρομή περίπου 2 ωρών θα φτάσουμε στο Σουτσόου, γνωστό και ως η «Βενετία της Ανατολής».
Πρώτη μας επίσκεψη στους κήπους Λίνγκερινγκ  χαρακτηρισμένους ως  παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ακολουθεί το αρχαίο μουσείο μεταξιού, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του και θα μάθουμε πώς η παραγωγή του ξεκινά από το σκουλήκι και καταλήγει σε υπέροχα ρούχα και υφάσματα.

 Μετά το γεύμα, θα επισκεφθούμε την Zhouzhuang, γνωστή ως ένας από τους πιο διάσημους οικισμούς στην Κίνα δίπλα στο νερό όπου υπάρχουν καλά διατηρημένες παλαιές εξοχικές κατοικίες.
Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Σαγκάη.

Ημέρα 10η  Σαγκάη - Αναχώρηση
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Ημέρα 11η   Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού

Από 1.580 € με ημιδιατροφή - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΠΕΚΙΝΟ - ΧΙΑΝ (ΠΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ) - ΣΑΝΓΚΑΗ - ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

11 ημέρες

για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας. Μια πρώτη γνωριμία της παράδοσης αλλά και της σύγχρονης εικόνας  της χώρας που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της  ιστορίας για την συμβολή της στον πολιτισμό και την τεράστια επιρροή της στις παγκόσμιες εξελίξεις.  

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο

Ημέρα 2η  Πεκίνο - Άφιξη
Άφιξη στο εμβληματικό Πεκίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Θα απολαύσουμε το υπόλοιπο της ημέρας με μια πρώτη γνωριμία της ιστορικής και ζωντανής πρωτεύουσας της Κίνας.

Ημέρα 3η  Πεκίνο – Επίσκεψη πόλης
Γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό
Η πρώτη γνωριμία με την πόλη αρχίζει στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου την μεγαλύτερη και διασημότερη πλατεία του κόσμου, όπου σημαντικά ιστορικά γεγονότα έλαβαν χώρα στο παρελθόν.
Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη χαρακτηρισμένη από την Ουνέσκο ,σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπου οι 24 αυτοκράτορες της δυναστείας Ming και Qing κυβέρνησαν για σχεδόν 500 χρόνια (1420-1911). Ζήστε την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων, τις αυλές των λαμπρών τελετών και ιδιωτικούς χώρους του παλατιού.
Γεύμα και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Ουρανού, όπου οι αρχαίοι Κινέζοι αυτοκράτορες έκαναν θυσίες στον ουρανό και προσεύχονταν για έχουν μια καλή συγκομιδή.

Ημέρα 4η   Πεκίνο -  Σινικό τοίχος
Σήμερα θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο ιστορικό μνημείο της Κίνας, το Σινικό τοίχος (UNESCO) και θα θαυμάσουμε την πιο θεαματική κατασκευή που δημιουργήθηκε ποτέ από τον άνθρωπο και τη μόνη ορατή από το διάστημα.
Μετά το γεύμα, θα επισκεφθούμε το Ναό Λάμα. Αρχικά χτίστηκε ως κατοικία πρίγκιπα το 1694 και αργότερα μετατράπηκε σε  βασιλικό παλάτι θέρετρο. Ο ναός τελικά έγινε Θιβετιανός βουδιστικός ναός, όπως είναι σήμερα γνωστός και φιλοξενεί το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο με ξύλινα σανδάλια.

Ημέρα 5η    Πεκίνο - Ξιάν (με τρένο)
Μετά το πρόγευμα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε το διάσημο αυτοκρατορικό θερινό παλάτι (UNESCO), με τον μεγαλύτερο αυτοκρατορικό κήπο του κόσμου.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο με προορισμό το Ξι Αν  (περίπου 5,5 ώρες), την αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας για 11 δυναστείες και το ανατολικό άκρο του Δρόμου του Μεταξιού. Άφιξή και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η    Ξιάν – Πήλινος στρατός

Η σημερινή εκδρομή θα μας μεταφέρει στο Μουσείο με τους πολεμιστές και τα άλογα από πηλό (UNESCO), μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στον κόσμο.
Περισσότεροι από 6.000 φυσικού μεγέθους πολεμιστές, τοξότες, πεζοί, άλογα και χάλκινα άρματα, φρουρούσαν σιωπηλά τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας για περισσότερα από 2.200 χρόνια.
Καθ’ 'οδόν για το γεύμα θα κάνουμε μία σύντομη στάση σε εργαστήριο κεραμικής και αγγειοπλαστικής.

Μετά το φαγητό θα κατευθυνθούμε προς την Παγόδα της μεγάλης άγριας χήνας, ένα ορόσημο της δυναστείας των Τανγκ. Η επταώροφη αυτή η παγόδα, κατασκευάστηκε αρχικά το 652 μ.Χ., και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε εδώ μια μεγάλη ομάδα μελετητών που οργάνωσε την μετάφραση των ιερών βουδιστικών φιλοσοφικών κειμένων ( σούτρες), που έφεραν από την Ινδία και μετατράπηκε σε ένα ιερό τόπο για τους προσκυνητές.

Ημέρα 7η   Ξιάν - Σαγκάη (αεροπορικώς)
Μετά το πρωινό θα αφήσουμε το ξενοδοχείο για να επισκεφθούμε το τείχος της Αρχαίας Πόλης , ένα από τα παλαιότερα τείχη στην Κίνα που σηματοδοτεί το κέντρο της Xi'an.
Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς την  Σαγκάη, την πιο ζωντανή πόλη της Κίνας.
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 8η    Σαγκάη – Επίσκεψη πόλης
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγηση στην Σανγκάη με τον Κήπο Yu (UNESCO). Λόγω του έξυπνου σχεδιασμού του από τις δυναστείες, Ming και Qing αποτελεί ένα πραγματικό μουσείο της κινεζικής αρχαίας αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσουμε γύρω από το κέντρο της παλιάς πόλης με το λαβύρινθο των πεζοδρόμων, τις λίμνες, τα κιόσκια και πέτρινα γεφύρια.
Θα κατευθυνθούμε προς το ναό του Βούδα από νεφρίτη που έγινε διάσημος λόγω των δύο πολύτιμων αγαλμάτων του Βούδα από νεφρίτη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Σαγκάης, με τη συλλογή των 120.000 αντικειμένων αρχαίων Κινέζικων θησαυρών.
Πριν το γεύμα μια σύντομη στάση σε τοπικό κατάστημα με είδη δώρων για να καταλήξουμε στην περιοχή σύμβολο της Σανγκάης την πολύβουη Bund, στις όχθες του ποταμού Huangpu με τη μεγάλη ποικιλία αρχιτεκτονικών κατασκευών από Μπαρόκ, αναγεννησιακή, κλασική, νέο αποικιακή και ρομαντική, μέχρι σύγχρονους ουρανοξύστες και ιστορικά κτήρια.

Ημέρα 9η  Σαγκάη-Suzhou-Zhouzhuang-Σαγκάη
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο και μετά από μία διαδρομή περίπου 2 ωρών θα φτάσουμε στο Suzhou, γνωστό και ως η «Βενετία της Ανατολής».
Πρώτη μας επίσκεψη στους κήπους Lingering  χαρακτηρισμένους ως  παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ακολουθεί το αρχαίο μουσείο μεταξιού της Suzhou , όπου παρουσιάζεται η ιστορία του μεταξιού και θα μάθουμε πώς η παραγωγή του ξεκινά από το σκουλήκι και καταλήγει σε υπέροχα ρούχα και υφάσματα.
 Μετά το γεύμα, θα επισκεφθούμε την Zhouzhuang, γνωστή ως ένας από τους πιο διάσημους οικισμούς στην Κίνα δίπλα στο νερό όπου υπάρχουν καλά διατηρημένες παλαιές εξοχικές κατοικίες.
Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Σαγκάη.


Ημέρα 10η  Σαγκάη - Αναχώρηση
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Ημέρα 11η   Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού

Από 1890 € το άτομο με ημιδιατροφή - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΥΛΑΝΔΗ

11 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας
Μπανγκόκ – Αγιούταγια – Πιτσανουλόκ – Σουκοτάι – Τσιανκ Μια – Τσιαγκ Ραί - Χρυσό Τρίγωνο – Ορεινές φυλές των Yao & Akha

Ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι από την πολύβουη πρωτεύουσα της Μπανγκόκ και τις αρχαίες πόλεις ,στον μυστικιστικό Βορρά, με το ξακουστό χρυσό τρίγωνο στα σύνορα με το Λάος και την Μυανμάρ και τις ορεινές φυλές  

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο


Ημέρα 2η  Μπανγκόκ Άφιξη

Άφιξη στην Μπανγκόκ και μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Μπανγκόκ – Ολοήμερη εκδρομή στο μεγάλό παλάτι - Ναούς
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας ξενάγηση στο Μεγάλο Παλάτι . Το Grand Palace είναι ένα από τα πιο όμορφα δείγματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής του Σιάμ και παλαιότερα ήταν η κατοικία των βασιλέων της Ταϊλάνδης.
Εδώ θα δείτε τα παλάτια που χρησιμοποιήθηκαν για διαφορετικές περιπτώσεις όπως το παλάτι των κηδειών, το παλάτι υποδοχής, την αίθουσα του Θρόνου, την αίθουσα των στέψεων, τον βασιλικό ξενώνα και τον όμορφο Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα.
Μετά την επίσκεψη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας που περιλαμβάνει τρείς από τους πιο σημαντικούς βουδιστικούς ναούς στη Μπανγκόκ:
Τον Wat Trimit με τον ανεκτίμητης αξίας Χρυσό Βούδα  (5 ½ τόνους ατόφιο χρυσάφι) τον Wat Po, ένα από τους μεγαλύτερους ναούς  στην Μπανγκόκ, με το κολοσσιαίο ανακλινόμενο Βούδα και τον Wat Benjamaborpitr απο λευκό μάρμαρο, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής της Ταϊλάνδης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος

Ημέρα 4η  Μπανγκόκ - Αγιούταγια - Πιτσανουλόκ
Μετά το πρωινό αφήνουμε τ ξενοδοχείο για ξεκινήσουμε την περιήγησή μας προς τον Βορρά της Ταιλάνδης . Πρώτη στάση η μοναδική Αγιούταγια (Ayuthaya) πρώην πρωτεύουσα του βασιλείου του Σιάμ, όπου θα επισκεφθούμε τους ναούς  Wat Yai Chaimongkhon, Wat Phra Mahathat και Wat Choeng Phanang.  Η Αγιούταγια είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της σημαντικής και πλούσιας πολιτιστικής  κληρονομιάς αυτής της χώρας.
Στη συνέχεια, στο δρόμο μας για το Λοπμπουρι ( Lopburi ) θα  επισκεφθούμε τον ναό Phra Prang Sam Yot και τον San Phra Kan τον επονομαζόμενο ναό του πιθήκου, που είναι γνωστός λόγω του μεγάλου αριθμού των πιθήκων που ζει στην πόλη. Θα συνεχίσουμε προς το  Πιτσανουλόκ (Phitsanuloke ) στο οποίο θα διανυκτερεύσουμε. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της Ταϊλάνδης και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά βουδιστικά κέντρα προσκυνήματος της χώρας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα δούμε την αλλαγή στο τοπίο, που μετατρέπεται σιγά σιγά σε καταπράσινη ζούγκλα που είναι και το τυπικό τοπίο του βορρά. Γεύμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Ημέρα 5η  Πιτσανουλόκ - Σουκοτάι - Λαμπάνγκ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στον ναό Wat Phra Si Mahathat στην Πιτσανουλόκ, που από τους ντόπιους θεωρείται ότι έχει την ομορφότερη εικόνα του Χρυσού Βούδα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε  προς το Σι Σατσαναλάι ( Si Satchanalai) και την αρχαία πόλη της Σουκοτάι (Sukhothai) την πρωτεύουσα του βασιλείου του Σιάμ, οι οποίες  έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για την  Λαμπάνγκ (Lampang ), θα επισκεφθούμε τον ιερό ναό του Wat Phra.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 6η  Λαμπάνγκ – Τσιανγκ Ραι
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση προς το Τσιάνγκ Ράι. Κατά την διαδρομή θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε  την λίμνη Phayao, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες της Βόρειας Ταϊλάνδης.
Φθάνοντας στο Τσιάνγκ Ράι, θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την φημισμένη περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, όπου από το λόφο Muang Sam Moum θα έχουμε  μια υπέροχη θέα που αγκαλιάζει όλο το Χρυσό Τρίγωνο και τα σύνορα των τριών χωρών (Ταϊλάνδη, Λάος, Μυανμάρ) .  Η περιοχή είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη μετά το Αφγανιστάν, για την παραγωγή όπιου. Με την επίσκεψή μας στο "Hall of Opium"  θα κατανοήσουμε στο νέο αυτό μουσείο την ιστορία του οπίου και τις ιστορικές οικονομικές, κοινωνικοπολιτικές του επιπτώσεις. Θα συνεχίσουμε με την εξερεύνηση του Τσιάνγκ Σαέν, και των ναών του.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η  Τσιανγκ Ραι
Σήμερα, θα επισκεφθούμε τους κήπους Doi Tung και Mae Fah Luang, την αγορά της πόλης Μάε Σάι, την ιστορική πόλη της Τσιάνγκ Saeng και το Χρυσό Τρίγωνο, εκεί που συναντώνται τα σύνορα της Μιανμάρ, του Λάος και της Ταϊλάνδης και θα απολαύσουμε την όμορφη θέα του ποταμού Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις ορεινές φυλές των Yao  Akha.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξεν/χείο.


Ημέρα 8η  Τσιάνγκ Ράι – Τσιανγ Μαι

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την πόλη που είναι γνωστή σαν το "Ρόδο του Βορρά», το Τσιάνγκ Μάι. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε  το ναό του Wat Rong Khun, γνωστό ως το Λευκό Ναό, που σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο ναό στην Ταϊλάνδη έχει σχεδιαστεί σε λευκό χρώμα, και για το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων υλικών, λευκό κρύσταλλο. Κατά την άφιξη στο Chiang Mai θα επισκεφθούμε τον ναό  Wat Phra που βρίσκεται σε  βουνό και είναι προσβάσιμος με 306 σκαλοπάτια σκάλας σε σχήμα Naga - φίδι, με κεφάλι δράκου, χαρακτηριστικής φιγούρας  της Ταϊλάνδέζικης μυθολογίας . Όσοι θέλουν – προαιρετικά – μπορούν να τον επισκεφθούν με τελεφερίκ.
Τις ημέρες με καθαρή ατμόσφαιρα , η θέα της πόλης από τον ναό είναι εντυπωσιακή. Θα ολοκληρώσουμε την ημέρα με μια περιήγηση της πόλης του Chiang Mai στα πιο ενδιαφέροντα σημεία.
Γεύμα σε  τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 9η  Τσιάνγκ Μάι   
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε καταυλισμό ελεφάντων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την διαδικασία του πρωινού τους μπάνιου στο ποτάμι, πριν από την καθημερινή τους εκπαίδευση. (Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε βόλτα με ελέφαντα και ράφτινγκ με σχεδίες από μπαμπού). Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε  φυτεία από ορχιδέες, το λουλούδι σύμβολο της Ταϊλάνδης, όπου δούμε διάφορες ποικιλίες του όμορφου αυτού λουλουδιού.
Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά είδη λαϊκής τέχνης  από μετάξι, ασήμι και λάκα.
Γεύμα και επιστροφή στο ξεν/χείο.

Ημέρα 10η  Chiang Mai - Αναχώρηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω Μπανγκόκ.

Ημέρα 11η  Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού.

Από 1.190 € το άτομο με ημιδιατροφή - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

Μπανγκόκ - Κατσαναμπουρι (Γέφυρα Κβάι) - Πατάγια

11 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας
Μπανγκόκ – Πλωτή αγορά– Κατσανάμπουρι – Γέφυρα ποταμού Κβάι – Πατάγια.

Ένα μοναδικό ταξίδι από την πολύβουη πρωτεύουσα της Μπανγκόκ στο μοναδικό Κατσανάμπουρι με την φημισμένη γέφυρα του ποταμού Κβάι και το θέρετρο διακοπών της Πατάγια.

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο

Ημέρα 2η  Μπανγκόκ Άφιξη
Άφιξη στην Μπανγκόκ και μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η  Μπανγκόκ – Ολοήμερη εκδρομή στο μεγάλό παλάτι - Ναούς
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας ξενάγηση στο Μεγάλο Παλάτι. Το Grand Palace είναι ένα από τα πιο όμορφα δείγματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής του Σιάμ και παλαιότερα ήταν η κατοικία των βασιλέων της Ταϊλάνδης.
Εδώ θα δείτε τα παλάτια που χρησιμοποιήθηκαν για διαφορετικές περιπτώσεις όπως το παλάτι των κηδειών, το παλάτι υποδοχής, την αίθουσα του Θρόνου, την αίθουσα των στέψεων, τον βασιλικό ξενώνα και τον όμορφο Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα.
Μετά την επίσκεψη θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας που περιλαμβάνει τρείς από τους πιο σημαντικούς βουδιστικούς ναούς στη Μπανγκόκ:

Τον Wat Trimit με τον ανεκτίμητης αξίας Χρυσό Βούδα  (5 ½ τόνους ατόφιο χρυσάφι) τον Wat Po, ένα από τους μεγαλύτερους ναούς  στην Μπανγκόκ, με το κολοσσιαίο ανακλινόμενο Βούδα και τον Wat Benjamaborpitr απο λευκό μάρμαρο , ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής της Ταϊλάνδης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος

Ημέρα 4η  Μπανγκόκ -Damnoen Saduak πλωτή αγορά.
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο  θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για να επισκεφθούμε την γραφική πλωτή αγορά της Νταμνοέν Σαντουακ (Damnoen Saduak). Η πρώτη μας στάση γίνεται σε ένα τοπικό αγρόκτημα καρύδας από όπου με παραδοσιακή Ταιλανδέζικη βάρκα θα κατευθυνθούμε κατά μήκος των κατάφυτων καναλιών, όπου στην πολύχρωμη πλωτή αγορά όπου γυναίκες πωλητές, κωπηλατούν τις βάρκες τους, φορτωμένες με όλα τα είδη των φρούτων και λαχανικών. Θα συνεχίσουμε προς το Sampran Riverside, για ένα ευχάριστο περίπατο στους φροντισμένους κήπους του πριν το γεύμα, μετά από το οποίο ακολουθεί μία παράσταση με παραδοσιακούς Ταιλανδέζικους χορούς, αναπαράσταση αρχαίας Ταιλανδέζικης ξιφομαχίας και αναπαράσταση παραδοσιακής γαμήλιας τελετής.
Το απόγευμα , επιστροφή στην Μπανγκόκ  και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 5η  Μπανγκόκ - Kanchanaburi
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την επαρχία Καντσαναμπούρι. Θα επισκεφθούμε το σιδηροδρομικό κέντρο της γραμμής Ταϊλάνδη-Βιρμανία ένα διαδραστικό μουσείο, πληροφόρησης και έρευνας αφιερωμένο στην παρουσίαση της ιστορίας της κατασκευής της γραμμής Ταϊλάνδη - Βιρμανία. Το κέντρο προσφέρει στον επισκέπτη μια εκπαιδευτική εμπειρία και  επίσκεψη στο Νεκροταφείο των συμμάχων στη μνήμη των 6000 αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του θανάτου, όπως αποκαλείται.
Θα επισκεφθούμε την παγκοσμίου φήμης γέφυρα πάνω από τον ποταμό Κβάι, μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής θανάτου που  κατασκευάστηκε από τους συμμαχικούς αιχμάλωτους πολέμου.
Μετά το γεύμα σε τοπικό εστιατόριο θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας  στο πέρασμα Hellfire Memorial.

Στη συνέχεια με παραδοσιακές βάρκες μέσω του ποταμού Κβάι θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο.
Μετά το δείπνο θα παρακολουθήσουμε παράσταση με τον παραδοσιακό χορό Mon.

Ημέρα 6η  Καντσαναμπούρι
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
Μετά το γεύμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε το απόγευμα για να επισκεφθούμε καταυλισμό ελεφάντων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βόλτα με ελέφαντα η ράφτινγκ με βάρκες από μπαμπού.
Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξεν/χείο

Ημέρα 7η  Kanchanaburi - Μπανγκόκ - Πατάγια
Μετά το πρωινό, θα αφήσουμε το ξενοδοχείο και πριν αναχωρήσουμε για την Πατάγια μέσω Μπανγκόκ θα έχουμε την ευκαιρία για μια ιστορική βόλτα στη <<γραμμή του θανάτου>>, περνώντας πάνω από την αρχική ξύλινη γέφυρα κατασκευάστηκε από τους αιχμάλωτους πολέμου.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για Πατάγια. Με την άφιξη, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 8 Πατάγια
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το χωριό Νονγκνούχ  στην ενδοχώρα όπου θα απολαύσουμε τον πανέμορφο τροπικό κήπο, με πολλά είδη ορχιδέας, φοίνικες, κάκτους , μπονσάι και αμέτρητα λουλούδια και φυτά από όλες τις γωνιές του κόσμου, καθώς και τη λίμνη. Αυθεντικά ταϊλανδέζικα σπίτια, μίνι ζωολογικό κήπο και πολιτιστικές παραστάσεις με κλασικούς χορευτές, παραδοσιακές τελετές, Ταιλανδέζικη πυγμαχία και μια θεαματική επίδειξη με ελέφαντες. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το Mini Siam - Mini World, μια σημαντική εμπειρία για τους επισκέπτες της Pattaya. Στο Mini Siam, από τα πρώτα μέρη της Ταϊλάνδης θα δούμε περισσότερα από 100 αντικείμενα σε μικρογραφία από την Ταϊλάνδη και πολλές άλλες χώρες. Ο ναός της αυγής, ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα και το βασιλικό παλάτι, το Angkor Wat της Καμπότζης, το Tower Bridge του Λονδίνου, το Αμπού Σιμπέλ από την Αίγυπτο και πολλές συναρπαστικές κατασκευές από σπουδαίους τεχνίτες τα κάνει να μοιάζουν με τα πρωτότυπα.
Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξεν/χείο.

Ημέρα 9η  Πατάγια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

Ημέρα 10η  Pattaya - Αναχώρηση
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 11η Άφιξη στη Αθήνα και τέλος ταξιδιού

Από 1.090 € το άτομο με ημιδιατροφή - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΜΠΑΛΙ

11 ημέρες
Σιγκαπούρη -Επίσκεψη πόλης/Μπαλι – Κινταμάνι-Τανα Λοτ-Ουμπούτ - Μπεσακί
                                          
1η ημέρα: Αθήνα –Σιγκαπούρη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και αναχώρηση για Σιγκαπούρη μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

2η ημέρα:Σιγκαπούρη-Ξενάγηση πόλης
Άφιξη και στη συνέχεια αρχίζει  η γνωριμία μας με την πόλη. Θα  επισκεφθούμε το Βοτανικό κήπο, τη Λεωφόρο των Ορχιδέων, το Κυβερνητικό Κτίριο, τον Καθεδρικό Ναό του Άγίου Ανδρέα, το άγαλμα του Raffles. Επίσης, θα περπατήσουμε στους δρόμους τις Κινέζικης Συνοικίας και θα επισκεφθούμε τον παλιό Ινδικό Ναό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση. Απόγευμα ελεύθερο . Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Boat Quay και το Clark Quay.

3η ημέρα : Σιγκαπούρη
Ημέρα ελεύθερη για απολαύσετε την Νέα Υόρκη της Ασίας όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν και να επισκεφθείτε τα φημισμένα εμπορικά κέντρα της πόλης η προαιρετικά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το νησάκι Σεντόζα. Εκεί θα θαυμάσετε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ασίας με πολλών ειδών ψάρια, κοράλλια και καρχαρίες,  το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με την ιστορία της χώρας  και να θαυμάσετε το ιδιαίτερο τοπίο του νησιού.

4η ημέρα: Σιγκαπούρη - Μπαλί
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαλί Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε κάποια από τις όμορφες παραλίες του νησιού.

5η ημέρα: Μπαλί-Ολοήμερη εκδρομή στο Κινταμάνι
Πρωινό και αναχώρηση για το ηφαίστειο Κινταμάνι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσουμε από τα χωριά Μας και Τσελούκ. Φτάνουμε στο Πενελοκάν, όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του ηφαιστείου Κινταμάνι με το είδωλό του να καθρεφτίζεται στην λίμνη που βρίσκεται στους πρόποδές του. Ακολουθεί σόου με  χορό Μπαρόνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

6η ημέρα: Μπαλί-Επίσκεψη στο δάσος των μαιμούδων, στο ναό Τάνα Λοτ και στο ναό του Μενγκί. Πρωινό και αργότερα αναχώρηση για το Ταμάν Αγιούν και τον ναό του Μενγκί, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα για τη λατρεία του  θεού  και  τη  μνήμη   της   ψυχής  και  αξιοπρέπειας  του  βασιλιά. Θα συνεχίσουμε προς Αλας  Κεντατόν,  το  ιερό δάσος  των  πιθήκων  όπως   το  αποκαλούν,  όπου αποτελεί  ένα  φυσικό  βιότοπο  για  χιλιάδες  πιθήκους  και  νυχτερίδες  φρούτων. Εκεί θα θαυμάσουμε  τον  αρχαίο  ναό  που  βρίσκεται μέσα στη καρδιά της ζούγκλας και αμέσως μετά αναχωρούμε για  το  ναό  Τάνα  Λοτ. που  φωλιάζει   στη  κορυφή  ενός  βράχου  περιτριγυρισμένο  από θάλασσα  και   χτίστηκε  τον  16ο  αιώνα  από Ινδουιστή  Ιερέα.   Στο  Τάνα  Λοτ  θα απολαύσουμε  ένα  από  τα  ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο κόσμο, με τον ήλιο να  βυθίζεται  στον απέραντο ωκεανό  και  το  ναό  να  λούζεται από τα μαγικά χρώματα του λυκόφωτος.

7η ημέρα: Μπαλί–Επίσκεψη στο ναό Μπεσακί, κοιλάδα Μπουκίτ Τζαμπούλ, χωριό Πενγκλιπουράν

 Μετά το πρωινό αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στο ανατολικό μέρος του νησιού. Επίσκεψη στο  ναό Μπεσακί, τον πιο ιερό ινδουιστικό ναό από όλους . Στη συνέχεια μέσα από μία διαδρομή στους ορυζώνες του νησιού της κοιλάδας Μπουκίτ Τζαμπούλ θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Πενγκλιπουυράν που μας παραπέμπει στον 16ο αιώνα. Επιστροφή αργά το απόγευμα.  

8η  ημέρα: Μπαλί

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το Μπαλί, ένα τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό, ένα μείγμα εξωτικών τοπίων, σπάνιων σ’ όλο τον κόσμο. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά ocean rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του «Nusa Penida» ή μια κρουαζιέρα στα νησάκια «Lembongan», ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή land cruise 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για τους πολλούς.

9η ημέρα : Μπαλί-Σιγκαπούρη – Αθήνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες σας αγορές. Αργότερα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

10η ημέρα : Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού

Από 1.490 το άτομο με πρωινό - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΣΑΦΑΡΙ – ΚΕΝΥΑ

9 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Ναιρόμπι – Αμποσέλι – Λίμνη Νακούρου – Μασάι Μάρα

Μια αυθεντική εμπειρία ζωής. Ζήστε την Αφρικανική σαβάνα με το μοναδικό τοπίο στα σημαντικότερα πάρκα της Κένυας με την τεράστια ποικιλία άγριας ζωής, φυτών και πτηνών. Η ζωή μου ο θάνατός σου στην ανάγκη επιβίωσης του ισχυρότερου στην άγρια σαβάνα.

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για το Ναϊρόμπι μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η Ναϊρόμπι
Άφιξη  στον διεθνή Αερολιμένα Γιόμο Κενιάτα και καλωσόρισμα αντάξιο της Αφρικανικής φιλοξενίας με ένα ποτήρι σαμπάνια και υγρές πετσέτες.  Στα πλαίσια της παράδοσης της χώρας με την άφιξη θα σας προσφέρουμε δώρο ένα αυθεντικό καπέλο σαφάρι και άλλα αναμνηστικά! Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κένυας.
Μεταξύ άλλων θα δούμε τα κτήρια του Κοινοβουλίου το οποίο λειτουργεί από την χρονιά της ανεξαρτησία της Κένυας το 1963, το διεθνές συνεδριακό κέντρο Κενιάτα ,ορόσημο του Ναϊρόμπι, την περιοχή του οικονομικού και εμπορικού κέντρου, και την αγορά της πόλης, την βιβλιοθήκη Μακμίλαν και τον σιδηροδρομικό σταθμό.
Στη συνέχεια θα κάνουμε  μια σύντομη ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, στο οποίο στεγάζονται μερικές από τις πιο διάσημες συλλογές της ιστορίας, του πολιτισμού και της τέχνης από την Κένυα και την Ανατολική Αφρική και στο πάρκο με τα φίδια όπου θα δούμε κόμπρες, αθροιστές σφολιάτας, τα περίφημα και πλέον επικύνδινα Mambas και το μεγάλη αφρικανικό-Ροκ python ( μη-δηλητηριώδης) που βρέθηκε μόνο στην Κένυα.

Το βράδυ δείπνο στο φημισμένο Carnivore, αποκλειστικά με κρέας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και το κρέας των ζώων της Αφρικής. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η Εθνικό Πάρκο Amboseli
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το γραφικό Εθνικό Πάρκο Amboseli, που το τοπίο  του έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από το Χόλιγουντ σε ταινίες με θέμα την Αφρική. Με την άφιξη θα μας υποδεχτεί το προσωπικό με ένα ζεστό χαμόγελο και ένα κρύο αναψυκτικό.
Θα απολαύσουμε το γεύμα μας και μια σύντομη σιέστα και το απόγευμα   θα έχουμε τη πρώτη εμπειρία από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κίνησης και θέασης. Το εθνικό πάρκο Αμποσέλι βρίσκεται στην σκιά της χιονισμένης κορυφής του όρους Κιλιμάντζαρο, του υψηλότερου ηφαιστειακού βουνού στον κόσμο με το ένα πέμπτο του συνόλου των πάγων στην Αφρική. Σε αυτό το υπέροχο σκηνικό περιφέρονται τεράστια κοπάδια γιγάντιων ελεφάντων και μία μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων.
Το πάρκο είναι επίσης ένας ορνιθολογικός  παράδεισος με πάνω από 400 είδη πουλιών και κάθε είδους ερπετό, της χλωρίδας και της πανίδας της Αφρικής και με θέα που σου κόβει την ανάσα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η  Εθνικό Πάρκο Amboseli
Πλήρης ημέρα στο Αμποσέλι ,που θα ξεκινήσει με πολύ πρωινό σαφάρι για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για πρωινό και  χρόνο ελεύθερο . Γεύμα και στη συνέχεια απογευματινό σαφάρι σε αυτό το μαγευτικό σκηνικό για μία από τις πιο θεαματικές επιδείξεις της άγριας ζωής στην Κένυα με οικοδεσπότες λιοντάρια, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις , ρινόκερους, τσίτας, βουβάλια.
Επιστροφή για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Εθνικό Πάρκο Λίμνη Νακούρου
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο στη λίμνη Νακούρου . Αυτό το πάρκο παρέχει επίσης καταφύγιο για την καμηλοπάρδαλη Rothschild , τον μαύρο και λευκό ρινόκερο και την γρήγορη λεοπάρδαλη. Κατά την άφιξη, θα συμμετάσχουμε άμεσα σε ένα παιχνίδι εικόνων και εμπειρίας στό πλούσιο σε άγρια ζωή πάρκο. Με το βλέμμα στραμμένο στο μοναδικό τοπίο έτοιμη για να δούμε τον μαύρο και το λευκό ρινόκερο, την υπό εξαφάνιση καμηλοπάρδαλη Rothschild (Twiga),  λεοπαρδάλεις, καθώς και μια σειρά από άλλα είδη άγριων ζώων. Το τοπίο περιλαμβάνει περιοχές της λίμνης και λιβάδια που εναλλάσσονται με βραχώδεις γκρεμούς και βράχους, όπου απλώνονται δασικές εκτάσεις ακακίας και βραχώδεις πλαγιές που καλύπτονται από δάση Εφόρβιας (η μεγαλύτερη στην Αφρική), στην ανατολική περίμετρο. Η λεκάνη απορροής της λίμνης οριοθετείτε από τον κρατήρα Menengai στα βόρεια, τους λόφους Bahati στα βορειοανατολικά, τον λόφο των λεόντων ανατολικά, κρατήρα eburu νότια και τον γκρεμό  Mau στα δυτικά. Το οικοσύστημα αποτελείται από περίπου 56 διαφορετικά είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου του λευκού ρινόκερου και των βουβάλων και μια ποικιλία πουλιών που αριθμεί σχεδόν 450 είδη. Επιστροφή για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η  Masai Mara Reserve Game
Μετά το πρωινό νωρίς το πρωί, θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο φημισμένα πάρκα της Αφρικής  με υπέροχο τοπίο  και αφθονία άγριας ζωής, το περίφημο Μασάι Μάρα. Άφιξη ,τακτοποίηση δωματίων και γεύμα. Το απόγευμα  θα έχουμε την πρώτη συγκλονιστική εμπειρία του πάρκου. Οι εναλλασσόμενες  πεδιάδες και τα λιβάδια, που εκτείνονται μακριά στον ορίζοντα όσο το μάτι μπορεί να φτάσει, είναι το σπίτι για το  λιοντάρι με την μαύρη χαίτη , τον ελέφαντα σαβάνας, το άγριο βουβάλι, την λεοπάρδαλη, το τσίτα (γατόπαρδος), με τα μαύρα στίγματα, την ύπουλη ύαινα, τον ρινόκερο, την ζέβρα burchelle, και την  καμηλοπάρδαλη Maasai μεταξύ πολλών άλλων.
Το σαφάρι στο πάρκο  Mara είναι εμπειρία ζωής γιατί σφύζει από μια μεγάλη ποικιλία πτηνών και άγριων ζώων και θεωρείται η κοιτίδα της άγριας ζωής στην Κένυα. Επιστροφή στο lodge για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 Masai Mara Reserve Game
Θα απολαύσουμε μια πλήρη ημέρα σαφάρι και θα εκπλαγείτε από το υπέροχο τοπίο και την αφθονία των εμπειριών στην μοναδική περιοχή νοτιοδυτικά της Κένυας, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει τα άγρια ζώα σε υπερ-αφθονία, όπως υπήρχαν πριν από έναν αιώνα. Το πάρκο  Mara μοιράζεται το ίδιο οικοσύστημα με την τεράστια  Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας, Σερενγκέτι και τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ των δύο περιοχών διατήρησης και προστασίας τους.

Να είστε σε ετοιμότητα για το μεγάλο πέντε (big five) που το Maasai Mara διάσημο. Αυτό περιλαμβάνει τον Αφρικανικό ελέφαντα σαβάνας ,το λιοντάρι, το βουβάλι, τη λεοπάρδαλη και τον μαύρο ρινόκερο. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Κένυα ήταν ένας διάσημος προορισμός κυνηγιού. Το να σκοτώσεις οποιαδήποτε από τα πέντε παραπάνω ζώα έδινε μια αίσθηση υπερηφάνειας, κομψότητας και ηρωισμού - κάποια κατάταξη πάνω από τον κοινό άνθρωπο.
Αν είμαστε τυχεροί μπορούμε να δούμε μια λεοπάρδαλη ή ένα τσίτα την ώρα που κυνηγούν και πιάνουν τα θηράματα για να τραφούν!

Ημέρα 7η  Ναϊρόμπι & Αναχώρηση
Σήμερα ξυπνάμε νωρίς με καφέ / τσάι για την τελευταία μας διαδρομή στην αφρικανική σαβάνα, ελπίζοντας να δούμε τα ζώα που μπορεί να μας έχουν ξεφύγει. Επιστροφή για πρωινό, στη συνέχεια μαζεύουμε τα πράγματά μας. Δυστυχώς, όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν. Αναχώρηση για το Ναϊρόμπι, στο διεθνές αεροδρόμιο Γιόμο Κενυάτα, για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 8η  Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού

Από 2.150€ το άτομο με πλήρη διατροφή - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ

9 ημέρες
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας
Αβάνα – Γουαμά – Σιενφουέγος – Τρινιδαδ – Σαντα Κλάρα – Τεράσας οροσειρά Sierra Rosario

Μία γοητευτική μίξη πόλεων αποικιακής αρχιτεκτονικής, φυσικών τοπίων σε μια μαγευτική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της ,παγκόσμια γνωστούς για τον φιλόξενο χαρακτήρα τους η Κούβα του χορού και μουσικής κερδίζει επάξια μία σημαντική θέση στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη τουριστικός προορισμός διακοπών. Είναι η Κούβα ! Αυθεντική και μοναδική

1η : Αθήνα – Αβάνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος στις 10.30 το πρωί για να αναχωρήσουμε στις 13.05 με την πτήση της Air Canada για Τορόντο. Άφιξη στον Καναδά και άμεση αναχώρηση για την Αβάνα όπου θα φθάσουμε μετά από 3 ½ περίπου ώρες και θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας στην Κούβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

2η : Αβάνα - Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας
Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στη μοντέρνα και παλιά πόλη της Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από την παλιά Αβάνα (Habana Vieja), θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου, την Πλατεία των όπλων (Plaza de las Armas) την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία (Plaza Vieja).

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον ναΐσκο Templete για να καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Αβάνας και έτσι θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους. Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.  Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης με το πάρκο της αδελφοσύνης, γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoro σημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Ιστορικά το κάστρο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως στρατηγικό σημείο τόσο κατά τη διάρκεια του Αγγλο-ισπανικού πολέμου όσο και στην σύγχρονη ιστορία της Κούβας κατά την διάρκεια και το πρώτο διάστημα της επανάστασης. Γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60ς με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και θα απολαύσουμε βόλτα στην πόλη και δείπνο.

3η : Αβάνα – Βαραδέρο
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το γνωστότερο και πλέον φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο της Κούβας,  το Βαραδέρο. Σε μία ενδιαφέρουσα διαδρομή περίπου 2 ωρών στην Βόρεια ακτογραμμή του νησιού, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την περιοχή άντλησης πετρελαίου με τις πετρελαιοπηγές παλαιότερης εποχής, να κάνουμε πανοραμική επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ματάνσας που σήμερα θεωρείται η πόλη της διανόησης και τέλος θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την μοναδική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου μας με απεριόριστη κατανάλωση στα εστιατόρια και τα μπάρ (all-inclusive).

4η  : Βαραδέρο
Ημέρα ελεύθερη με πρόγραμμα all inclusive στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση.
Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο.
Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κάγιο Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο  στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και δείπνο.

5η  : Βαραδέρο – Γουαμά – Σιενφουέγος - Τρινιδάδ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, προς την Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τα σπίτια χτισμένα σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για το Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Αναχώρηση, άφιξη στο Τρινιδάδ και τακτοποίηση στο μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, που θυμίζει παλιό παλατάκι ευγενών κατά την περίοδο της ακμής της. Το βράδυ θα έχουμε την μοναδική εμπειρία να απολαύσουμε δείπνο με αστακό σε σπίτι ντόπιων (Παλαδάρ) και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους και την κουλτούρα τους.

6η  : Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Αβάνα
Μετά το πρόγευμα, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο του Τρινιδάδ. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια .Θα περπατήσετε την Plaza Mayor  κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την κοιλάδα ντε Λος Ινχένιος που πήρε το όνομά της από τα πολυάριθμα εργοστάσια ζάχαρης που υπήρχαν τον 19ο αιώνα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ και το θωρακισμένο τραίνο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες.Αναχώρηση για την Αβάνα μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο με το απόγευμα ελεύθερο.

7η : Αβάνα – Εκδρομή στις Τεράσας
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κουβανική ύπαιθρο κατευθυνόμενοι στην περιοχή Terrazas που βρίσκεται στην οροσειρά Sierra Rosario , μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Κούβας. Το 1968 η περιοχή εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακηρυχθεί από την UNESCO ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής φιλοξενεί περισσότερα από 83 είδη πουλιών σε αρμονία με την σπάνια βλάστηση του βουνού. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα θαυμάσουμε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού και τέλος προαιρετικά, θα κολυμπήσουμε στο ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και την μικρή φυσική πισίνα . Για τους μυημένους και μη, υπάρχει προαιρετικά  δυνατότητα για ιππασία στο αγρόκτημα Hacienda Union, Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στην μοναδική αυτή πόλη.

8η  : Αβάνα - Αναχώρηση

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Αβάνας και την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

9η  :  Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα το πρωί και τέλος ταξιδιού.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή 1.990€, Μονόκλινο με ημιδιατροφή 1990€ + 210€ - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΕΤΝΑΜ

10 ΗΜΕΡΕΣ
για αναχωρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας
Σαιγκόν – Χουέ  -  Χοι Αν – Ανόι -  κόλπος Χαλονγκ

Η πλούσια ιστορία της χώρας με την απίστευτη φυσική ομορφιά, την εναλλαγή τοπίου, τα μνημεία, αλλά και την σύγχρονη ιστορία με τις πληγές του τελευταίου πολέμου, που ταχύτατα επουλώνονται σε μια χώρα με ραγδαία ανάπτυξη, κάνουν το ταξίδι αληθινά συναρπαστικό.

1η Ημερα : Αναχώρηση από Αθήνα. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο και άφιξη στην Σαϊγκόν μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η Ημέρα : ΑΦΙΞΗ – ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΊΑ – ΝΑΟΣ THIEN HAU
Άφιξη και μεταφορά στο ξεν/χείο. Το απόγευμα θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της πόλης στην γραφική Κινέζικη συνοικία κοντά στην περιοχή Cho Lon (μεγάλη αγορά) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα στενά παραδοσιακά  δρομάκια της και να δούμε την αυθεντική παραδοσιακή καθημερινότητα των κατοίκων. Θα επισκεφθούμε επίσης τον ναό της θεότητας Thien Hau προστάτιδας των ναυτικών . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

3η Ημέρα  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CU CHI – ΣΑΙΓΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Cu Chi όπου θα θαυμάσουμε και θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό δίκτυο υπόγειων σηράγγων που χρησιμοποιήθηκε από τους Viet Cong κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αμερική. Η τεράστια αυτή υπόγεια κατασκευή ήταν τόπος κατοικίας και μετακίνησης για τους Βιετκόνγκ, καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου. Την αποτελούσαν τρία διαφορετικά επίπεδα στα οποία υπήρχαν χώροι διαμονής, κουζίνες, ακόμα και πρόχειρα νοσοκομεία και παρά την εγγύτητά της στη Σαϊγκόν, δεν ανακαλύφθηκε ποτέ από τις δυνάμεις των ΗΠΑ.  
Επιστροφή στη Σαϊγκόν όπου το απόγευμα θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη της πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε, το Παλάτι της Επανένωσης, το πρώην  Προεδρικό Μέγαρο του Νότιου Βιετνάμ, τον καθεδρικό της Παναγίας, το παλιό ταχυδρομείο. Με τη φωτογραφική μηχανή σας μπορείτε να αποτυπώσετε το παρελθόν μιας από τις μεγαλύτερες, και πιο ενεργητικά προοδευτικές πόλεις του Βιετνάμ. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με μία βόλτα στην αγορά Ben Thanh όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ζωή των κατοίκων μέσα από τις  καθημερινές τους δραστηριότητες.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕΚΟΝΓΚ - XOYE
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε μέσω μιας ενδιαφέρουσας δίωρης διαδρομής για το Ben Tre, μία από νότιες επαρχίες της χώρας, που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ.
Κατά την άφιξη, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να περιηγηθούμε στον ποταμό Ben Tre, ένα από τους παραποτάμους του ποταμού Μεκόνγκ. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις δραστηριότητες των κατοίκων κατά μήκος του ποταμού, όπως η αλιεία, και η μεταφορά νερού. Θα σταματήσουμε σε βιοτεχνία παραγωγής τούβλων και θα δούμε τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής τους  με την εκτύπωση παραστάσεων και το ψήσιμο, σε ένα από τα πολλά εργαστήρια επεξεργασίας καρύδας που βρίσκονται κατά μήκος της διώρυγας και σε μια βιοτεχνία παραγωγής χαλιών ύπνου.
Μέσα από τους φυσικούς ψαλιδωτούς κολπίσκους που φαίνονται όλο και μικρότεροι θα επιστρέψουμε στο χωριό  στο χωριό, όπου θα έχουμε την εμπειρία μιας βόλτας με παραδοσιακά μοτοποδήλατα με καλάθι στα σκιερά μονοπάτια του χωριού, περνώντας από καταπράσινες πεδιάδες και χωράφια καλλιέργειας ρυζιού και λαχανικών , για δούμε την πραγματική ζωή και να κατανοήσουμε την κουλτούρα της περιοχής από τους αγρότες. Μετά το μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στο ποτάμι, θα απολαύσουμε μια παραδοσιακή βαρκάδα κατά μήκος των ακτών του ποταμού, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε  με το λεωφορείο μας στην Σαϊγκόν. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Χουέ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

5η Ημέρα : ΧΟΥΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΡΌΠΟΛΙΣ- ΤΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΩΝ –ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ       
ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ
 Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την ολοήμερη επίσκεψη της αυτοκρατορικής πόλης του Χουε, αρχίζοντας από την περιτοιχισμένη Ακρόπολη και το Παλάτι.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά Dong Ba  με τα τοπικά προϊόντα. Θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα, θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό των αρωμάτων με μια παραδοσιακή βάρκα σε σχήμα δράκου προς την γαλήνια παγόδα Thien Mu και στη συνέχεια οδικά θα επισκεφθούμε το μαγευτικό βασιλικό τάφο του βασιλιά Tu Duc και του βασιλιά Khai Dinh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.
Το Χουέ ήταν η πρωτεύουσα του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Nguyen 1802-1945 και ερείπια του βασιλικού παρελθόντος της πόλης μπορεί ακόμα να δει κανείς στο εσωτερικό της Ακρόπολης  και στην αυτοκρατορική πόλη η οποία δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα σύμφωνα με το πρότυπο της απαγορευμένης πόλης του Πεκίνου και περικλείει  πολλά παλάτια και ναούς μέσα στα γιγαντιαία τείχη της. Πολλά από τα κτίρια υπέστησαν ζημιές από το γαλλικό εναέριο βομβαρδισμό  το 1968. Τώρα σιγά-σιγά αποκαθίσταται χάρη στη γενναιόδωρη χρηματοδότηση από την UNESCO.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 6η : Χουέ -  Χοιάν  - Απογευματινή ξενάγηση
 Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την γραφική πόλη του Hoi An.
Η θέα της ακτογραμμής και της Ντανάνγκ από την κορυφή του περάσματος Hai Van (πέρασμα από τα σύννεφα) είναι μοναδική και καλό είναι να έχετε τη φωτογραφική σας μηχανή έτοιμη για να αποθανατίσετε το μοναδικό τοπίο . Κατά την άφιξη στο Danang, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Cham στο κέντρο της πόλης ή το περίφημο μαρμαρένιο βουνό, το οποίο αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν τη φύση.
Το απόγευμα, θα ξεκινήσουμε μια περιήγηση με τα πόδια στην παλιά πόλη με τα πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Την 400 ετών ιαπωνική καλυμμένη γέφυρα, την αίθουσα συνεδριάσεων Phuc Kien, το μουσείο και την πολύχρωμη τοπική αγορά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια, με τα σπίτια κινέζικης, ιαπωνικής, γαλλικής και ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.
 Από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, το Hoi An ήταν ένα ακμαίο διεθνές εμπορικό λιμάνι για τους Κινέζους, Ολλανδούς, Γάλλους Ιάπωνες Πορτογάλους και Άραβες εμπόρους. Σήμερα, είναι μια γραφική πόλη δίπλα στο ποτάμι, που φημίζεται για τα μεταξωτά της και δημοφιλής στους τουρίστες για την εκλεκτική αρχιτεκτονική της. Ορισμένα από τα κτίρια στα στενά δρομάκια έχουν παραμείνει αμετάβλητα για περισσότερο από έναν αιώνα και ένα μεγάλο μέρος της πόλης είναι σήμερα διατηρητέο.

Ημέρα 7η : Πρωινή πτήση για Ανόι - Απόγευμα City Tour - Κύκλο & Water Puppet Show
Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Danang και την πτήση μας για το Ανόι.
 Άφιξη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το Ναό της Λογοτεχνίας - πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ που χρονολογείται από το 1070, θα κάνουμε βόλτα για 1 ώρα με τα παραδοσιακά ποδήλατα με οδηγό στα της παλιάς συνοικίας - ένα must για κάθε επισκέπτη στο Ανόι – και θα  περιηγηθούμε γύρω από τη λίμνη Hoan Kiem .Αυτή η όμορφη και μυστικιστική λίμνη είναι γνωστή ως «Λίμνη του αναπαλαιωμένου ξίφους». Ο ναός Ngoc Son Tem βρίσκεται σε ένα μικρό νησί στη λίμνη, και η ιστορία του, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Η μέρα τελειώνει με την διάσημη παραδοσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό.
Μεταφορά στο ξεν/χείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 8η : Ανόι - Halong Bay ολοήμερη εκδρομή
 Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του κόλπου της Χαλόνγκ μία από τις ομορφότερες  περιοχές του Βόρειου Βιετνάμ.
Μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στο Δέλτα του κόκκινου ποταμού ,ανάμεσα σε ορυζώνες, βουβάλια και σκηνές από την καθημερινότητα των αγροτών της περιοχής θα φθάσουμε στη πόλη της Χαλόνγκ και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Σαλπάροντας προς το κέντρο του κόλπου θα απολαύσουμε  γεύμα  με ψαρικά απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα του κόλπου, χαλαρώνοντας μαγεμένοι από την γαλήνια εικόνα των εντυπωσιακών νησιών και νησίδων. Θέαμα μοναδικό στη γη. Η σπηλιά Thien Cung με τα τεράστια δωμάτια από σταλακτίτες και σταλαγμίτες θα είναι η επόμενη στάση μας και το απόγευμα θα αποβιβαστούμε στο Χαλόνγκ για την επιστροφή μας στο Ανόι.

Ημέρα 9η : Halong Bay  - Ανόι - Αναχώρηση
Μετά το πρωινό θα έχουμε χρόνο ελεύθερο μέχρι τις 12.00 ,που θα αφήσουμε το ξεν/δοχείο για να επισκεφθούμε το Εθνολογικό μουσείο του Ανόι που φιλοξενεί συλλογές με περισσότερες από 54 φυλές που ζουν στο Βιετνάμ και εκπληκτικές συλλογές παραδοσιακής χειροτεχνίας και στολές. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις παλιές γειτονιές της πόλης όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις αγορές τους και τα τοπικά μαγαζιά για να καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 10η Άφιξη στην Αθήνα και τέλος ταξιδιού.

Ξενοδοχεία 4*
Σαιγκόν : Liberty Central
Χουέ : Eldora Hue
Χοι Αν : Hoi An Trails Resort
Ανόι : The Ann Hotel
Πτήσεις
TK1844 ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 2225 2355
TK 168 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΣΑΙΓΚΟΝ 0220+1 1620+1
TK 168 ΣΑΙΓΚΟΝ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 1750 0405+1
TK1845 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 0655+1 0825+1

Περιλαμβάνονται :
• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ειδικού εκδρομικού ναύλου με την Turkish Airlines
• 7 διανυκτερεύσεις στο Βιετνάμ σε ξενοδοχεία 4*με ημιδιατροφή εκτός της ημέρας άφιξης και αναχώρησης σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνολικά 6 φαγητά
• Όλες οι μετακινήσεις και επισκέψεις έτσι όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία.
• Οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους όπου απαιτούνται.
• Έλληνας συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια ταξιδιού
• Πληροφοριακό έντυπο

Δεν περιλαμβάνονται :
• Φόροι αεροδρομίων σημερινής αξίας 385 € κατ’ άτομο
• Βίζα Βιετνάμ : 40
Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο παραπάνω πρόγραμμα

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο : 1.390 €, Επιβάρυνση μονόκλινου : 280 € - Καλέστε μας τώρα για να κάνετε κράτηση (+30) 210 8986172

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιστροφή στην κορυφή ^

 

business trips abu dhabi dubai farmakoglossa

honeymoon holidays  πακ'ετα διακοπών στην Ελλάδα πακ'ετα διακοπών στην Ελλάδα

Άλσους 13, Γλυφάδα 16675
Tηλ: (+30) 210 8986172
Φαξ: (+30) 210 8986173
E-mail: sales@bravotravel.gr

 

approval